donderdag 20 maart 2014

Tagged Under: , , , ,

Travel | De Bromo Vulkaan, Oost-Java



Om 03:30 ging de wekker en een half uur later zaten we al in een jeep onderweg naar één van de uitkijkpunten op de Bromo vulkaan. Wij werden naar een ander uitkijkpunt gebracht dan gebruikelijk was (en wat eigenlijk niet was afgesproken). We moesten hierbij een heel stuk zelf omhoog klimmen in het donker, we zagen echt geen hand voor ogen en verder was er geen kip te bekennen. Beetje vreemd dus, vooral omdat we normaal gesproken omhoog gereden hoorden te worden en omdat ik ziek was baalden we hier in eerste instantie een beetje van. Eenmaal boven kwamen we hier echter op terug, want op deze spot was het veel minder toeristisch. Een meevaller dus en de rare klim door het donker zeker waard!

Eenmaal boven zie je in eerste instantie nog niet zoveel, het is dan nog helemaal donker en er zijn dan enkel wat lampjes te zien van huizen en auto's. Op een gegeven moment komt echter de zon op en dan worden de vulkanen steeds iets meer zichtbaar, heel bijzonder om te zien. De omgeving is echt heel bizar, wat wel te zien is op de foto's... Het lijkt wel geschilderd allemaal.  Een hele grote zandvlakte met hierboven hangend nog een laagje mist en daarachter dan de vulkanen. Echt heel bijzonder.

Nadat we de zon hadden zien opkomen en lang genoeg naar de vulkanen hadden gekeken klommen we terug naar beneden. We werden een stukje teruggereden met de jeep en afgezet op een plek waar we weer een gek stuk naar beneden moesten klimmen. Dit is wel te zien op één van de foto's, het was ontzettend stijl, maar wel heel leuk om te doen! Beneden aangekomen stonden we aan de rand van de zandvlakte die we moesten doorkruisen om aan de voet van de Bromo vulkaan te eindigen. Hier aangekomen schrokken we er eigenlijk van hoe toeristisch het hier was, wat een mensen! En allemaal kleine paardjes om mensen een stukje omhoog te rijden, bizar. Dit is wel een nadeel aan het bezoeken van deze vulkaan, het is eigenlijk totaal verpest door het toerisme. Bij het kijken naar de zonsopgang heb je hier nog niet zoveel last van, in ieder geval niet bij het uitkijkpunt waar wij stonden. Maar zodra je bij de vulkaan zelf bent en deze gaat beklimmen om de krater te bekijken...  Mensen, overal. We besloten uiteindelijk toch ook maar al het stuifzand van de vulkaan te trotseren en naar de kraterrand van de Bromo te klimmen, en we stonden gewoon in de rij op de trap die daar naartoe liep. Boven aangekomen kun je dan in de krater kijken, wat wel erg leuk is om te zien. In tegenstelling tot de andere vulkanen die wij hebben beklommen (bv. de Ijen Vulkaan, ook in Oost-Java en de Rinjani op Lombok: deel 1 en deel 2), zag deze krater er echt uit zoals je verwacht dat een krater eruit ziet. Of in ieder geval, hoe ik het altijd voor me zag als kind, haha. ;)

De Bromo vulkaan is dus een leuke bezienswaardigheid en ik zou deze ook niet overslaan als je in Oost-Java bent. Bereid je echter voor op heel veel toeristen. En op heel veel stuifzand. ;) Oh, en nog even voor de duidelijkheid: de Bromo vulkaan is dus die kleinere grijze 'zandberg'. Wij stonden ons bij het uitkijkpunt eerst een tijd te vergapen aan die grote groene op de voorgrond, maar het is dus die grijze hier links van. Bedankt nog aan de onbekende meneer die zo vriendelijk was ons hierop te wijzen, haha.







Hier moesten we dus dus afdalen om vervolgens over de zandvlakte naar de Bromovulkaan te lopen. 








Share

2 reacties:

  1. Wat een waanzinnig mooie foto's! Ik kijk uit naar meer blogjes in de toekomst en ga je gezellig volgen!
    ciao, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen