donderdag 30 oktober 2014

Tagged Under: , ,

Travel | Koh Chang, ThailandWat waren wij na alle nachtbussen in Vietnam toe aan relaxen, toe aan een paradijs. Dit paradijsje vonden we in de vorm van Koh Chang. Uitgestrekte stranden, palmen, een blauwe zee, zon, watervallen, olifanten, jungle. Perfect gelegen op de route van Cambodja naar Thailand en een perfecte afsluiter wanneer je hierna weer terug vliegt naar koudere oorden vanaf Bangkok.
We overnachtten in een bamboohutje met uitzicht op het blauwe water van de Zuid-Chinese zee en hadden af en toe een grote aap op bezoek in de boom van het hostel. We huurden scooters en verkenden zo het hele eiland, zelfs de junglepaden en rivieren die eigenlijk niet voor scooters waren bedoeld. We reden langs het strand, door rivieren, door de jungle, over heuvels en langs authentieke vissersdorpjes. We bezochten watervallen, lieten ons happen door visjes en klommen over stenen. We genoten van de zee en de zon en vierden mijn vriend zijn verjaardag tot in de vroege uurtjes met locals in de plaatselijke discotheek. We speelden met de zwerfhonden op het strand, bouwden dammen en verbonden rivieren met de zee. We zochten schelpen en oesters met parels en vonden een grote, aangespoelde kogelvis. We wandelden over de stranden die dankzij het laag seizoen vrijwel leeg waren en dronken 's avonds biertjes op het strand. Op Koh Chang rustten we nog even volledig uit voordat we een kleine week later weer terugvlogen naar Nederland.

Ik droom weg als ik de foto's zie die ik maakte op dit eiland en ik verlang naar de tropische temperaturen en de zon terwijl ik nu thuis weggekropen onder een fleecedeken zit. Aan het eind van deze blogpost deel ik nog enkele praktische tips over Koh Chang, maar dromen jullie eerst met me mee?
Praktisch 

- Koh Chang is erg makkelijk te bereiken via Trat. De busreis vanuit Bangkok naar Trat en andersom duurt zo'n 4 en een half uur. De grens van Cambodja is vanaf Trat ongeveer één uur met de bus of met de taxi. Vanuit Trat kun je een taxi pakken naar de haven waar de boten naar Koh Chang vertrekken en aankomen.
- Huur een scooter op Koh Chang! Dit is echt een ideale manier om het eiland te verkennen en het is erg makkelijk en rustig rijden op het eiland. Er mag op Koh Chang enkel nog gebouwd worden langs de kustlijn; het binnenland is beschermd natuurgebied. Dit is goed te zien aan alle jungle die hier nog te vinden is en daarom is het zeker de moeite waard om het eiland eens goed te gaan verkennen.
- Bezoek Koh Chang in het laag seizoen! De stranden zijn dan nagenoeg leeg (zie mijn foto's). De eigenaar van ons hostel vertelde echter dat in het hoog seizoen de stranden helemaal vol liggen! Ook betaal je in het laag seizoen veel minder voor je overnachting.
 - Wij verbleven op white sand beach. Dit strand is erg mooi, maar loop als jonge backpacker helemaal door tot aan het Noorden: hier vind je de goedkopere en kleinere hostels en hier hangt een hele relaxte sfeer. Verder schijnen er op lonely beach ook veel backpackers te vinden te zijn mocht je hier naar opzoek zijn.
Share

2 reacties:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Per ongeluk je reactie verwijderd, maar nog wel gelezen op m'n mail. ;) Maar bedankt! En Koh Chang is inderdaad een paradijsje!

      Verwijderen