vrijdag 7 november 2014

Tagged Under: , , ,

Travel | Eendaagse roadtrip naar Parijs'Zullen we volgende week zaterdag naar Parijs?', flapte ik eruit tegen mijn vriend terwijl ik achter het stuur zat op weg van Gent naar onze geboortestad Zwolle. 'Naar Parijs? Ben je gek, we hebben op dit moment helemaal geen geld voor een weekendje weg.' 'Maar het is maar 300 km naar Parijs vanuit Gent, dan gaan we gewoon een dagje. Zaterdagochtend heel vroeg weg en in de avond weer terug, kan best. Heen en terug kost ons maar iets meer dan een halve tank en dan nemen we lekkere broodjes mee en zo. Hoeft helemaal niet duur te zijn! Is toch gaaf, een dagje Parijs? Kunnen we eindelijk eens de Eiffeltoren zien!'. In afwachting van mijn vriend zijn reactie op dit in mijn ogen best wel overtuigende pleidooi zing ik vals een stuk mee met de radio. Ik werd niet teleurgesteld, in de 10 minuten die daarop volgden hoorde ik mijn vriend enthousiast praten over het feit dat we dat ook wel eens met zijn zus en haar vriend konden doen, zo'n dagje Parijs. Of met zijn moeder. Ik had beet. Die zaterdag erop zouden we gaan testen of dit spontane plan ook werkelijk realistisch zou zijn.

Kwart voor 6 's ochtends ging de wekker, een klein uur later zaten we in de auto. Om de route naar Parijs maar gelijk even goed te testen besloten we de tolwegen te vermijden, want dat scheelde toch weer twee keer 16,10 euro en dan wisten we ook gelijk of dat een beetje te doen is. En ach, dat uurtje extra. We kozen op internet een parkeergarage uit waar we 24 uur konden parkeren voor 15 euro (best netjes voor Parijs centrum, toch?), voerden het adres hiervan in op onze TomTom en knalden de snelweg op. Vier uur later reden we de parkeergarage binnen, parkeerden we onze auto op aanwijzingen van een aardige Thaise meneer op een vouwfiets en sprongen we in de metro. Vijftien minuten later stapten we de metro uit, liepen we de trap op en stonden we tegenover het Louvre. Wauw. Ik vond het direct al fantastisch. De hele dag scheen de zon en was de lucht stralend blauw. Het was 1 november en we liepen de hele dag rond met blote armen. We liepen langs het Louvre, slenterden langs de Seine en tuurden vanaf de Pont Neuf in het water. We bezochten de prachtige Notre-Dame en keken vol bewondering naar haar reusachtige, kleurrijke glas in lood ramen. We bekeken de Piramide van het Louvre, liepen door de vele parken van Parijs en keken vol ontzag op naar de gigantische Arc de Triomphe. Met de zon op onze gezichten dronken we een biertje in het park met uitzicht op de Eiffeltoren. Als afsluiter van deze fijne dag begon de Eiffeltoren te schitteren in het donker met honderden kleine lampjes. Onze roadtrip naar Parijs was dus meer dan geslaagd en ik kan nu al niet wachten tot onze volgende keer zodat ik nog meer van Parijs kan ontdekken.

"Paris is always a good idea." - Audrey Hepburn

Share

5 reacties:

  1. Erg leuke foto's! Ik heb ze met plezier gekeken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoonweg zalig dat dergelijke prachtige stad op 2 à 300 kilometer van vlaanderen ligt. Eén van de mooiste steden van Europa!

    BeantwoordenVerwijderen