dinsdag 9 december 2014

Tagged Under: , , ,

Kerstmarkt Gent en Gentse winterfeesten 2014Afgelopen vrijdag 5 december zijn de Gentse Winterfeesten 2014 gestart. Honderden lichtjes, versierde kerstbomen, glinsterende kerstballen, een sprookjesachtige glijbaan en meer dan 100 houten kraampjes. Het centrum van Gent is momenteel één groot kerstspektakel. Mijn vriend en ik zijn vrijdag direct de stad in gedoken om de winterfeesten met eigen ogen te aanschouwen, om te zien hoe Gent is in de winter, met al die lampjes en versiersels. We slenteren langs de kraampjes die zich een weg slingeren over bijna alle grote pleinen van het centrum van Gent, we lopen langs de schaatsbaan en gluren naar binnen bij de MooseBar, die op dat moment helaas nog niet open is.  Op het Sint-Baafsplein, voor de kathedraal, prijkt een groot reuzenrad, waarin je vast en zeker een mooi uitzicht hebt over de stad. Het valt niet tegen, Gent als winterwonderland. Een instant kerstgevoel is in ieder geval gegarandeerd.

Kerstmarkt 
Het eerste dat ons opvalt is dat de kerstmarkt van Gent redelijk groot is. In ieder geval een stuk groter dan de kerstmarkt van Antwerpen, die ons eigenlijk altijd een beetje tegenviel. In Gent kronkelen de kerstkraampjes door de hele binnenstad, langs alle pleinen, waardoor je heerlijk rond kan struinen over de markt, tussen alle mooie gebouwen en kerken die Gent rijk is. Wat ook opvalt is de diversiteit, er zijn kraampjes met typische producten uit meer dan 50 verschillende landen. Een Nederlandse marktkramer hoort ons dit zeggen en roept ons toe: 'ja zeker, internationaal!'. Dit internationale aspect spreekt ons aan, leuk dat er meer te krijgen is dan jenever, crêpes en gekke mutsen.

Schaatsbaan
Terwijl we over de kerstmarkt slenteren komen we aan bij de schaatsbaan, die zich schuilhoud onder de stadshal, tegenover de MooseBar. We blijven even staan en kijken naar het handje vol mensen dat zich op schaatsen heeft gewaagd. Altijd leuk om even te zien, geeft toch altijd een romantisch sfeertje, zo'n schaatsbaan.

MooseBar
Op het moment dat wij er waren was de MooseBar helaas nog niet geopend, maar ik wil er deze winter zeker nog een drankje gaan drinken. We gluren even naar binnen en zien leuke krukjes met witte schapenvachtjes en houten tonnen als tafeltjes. Gezellig!

Dat Gent een prachtige stad is dat is niets onbekends, maar Gent in wintersferen is al helemaal prachtig wat mij betreft! Ik heb ontzettend genoten van alle versiersels, de kerstbomen, de honderden lampjes en dan op de achtergrond alle oude gebouwen en kerken die Gent zo mooi maken. Absoluut een aanrader dus om in de kersttijd eens naar Gent te rijden!

Share

1 reacties: