vrijdag 12 december 2014

Tagged Under: , , , , ,

Travel | Bat cave in Battambang, CambodjaMet onze blikken strak gericht op de opening van de 'bat cave' in de rotsen staan we te wachten tot het moment dat de vleermuizen besluiten hun grot te verlaten. Elke avond, tegen zonsondergang - zo rond 17:30 - vliegen er namelijk miljoenen vleermuizen uit deze grot. Al deze vleermuizen vormen samen een oneindig lange sliert in de lucht, die van veraf nog te zien is.

Fascinerend om te zien en na een tijd naar de stroom van vleermuizen uit de grot gekeken te hebben begin ik me af te vragen hoeveel vleermuizen er nog uit de grot kunnen komen... Zoveel zijn het er. Oneindig veel. Ook begin ik na een tijdje een beetje vreemd te ruiken... Vleermuispoep, besef ik me. Bah. Maar het uitzicht maakt het goed. Het voelt bijzonder om zoveel vleermuizen te zien vliegen. Ik wil ze eigenlijk ook weer terug zien komen naar hun grot, maar helaas kan dat niet, ze komen pas de volgende ochtend terug. We blijven nog een tijdje staren en speculeren over waar de vleermuizen naar toe gaan, zo met z'n allen. Onze tuktuk chauffeur weet ons te vertellen dat ze naar bepaalde bomen gaan, om hier te jagen op voedsel. Wanneer er langzaam steeds minder vleermuizen uit de grot lijken te komen besluiten we terug te gaan naar ons hostel. Onderweg stoppen we nog even en kijken we naar de donkere slierten in de lucht die de vleermuizen samen vormen.

De bat cave is goed te combineren met de killing cave uit het tijdperk van Pol Pot en boven op de berg is een mooie tempel die 'bewoond' wordt door hele brutale apen (wees gewaarschuwd voor de zwaar obese aap).
Share

1 reacties:

  1. Wow wat gaaf! Al lijken die vleermuizen me ergens ook wel een beetje vies en eng...

    BeantwoordenVerwijderen