zondag 22 maart 2015

Tagged Under: , , ,

9 To do's op Ko Chang, Thailand


1. Huur een scooter en verken het hele eiland, vooral ook de onbegaanbare paadjes

Aziatische eilanden zijn altijd perfect te verkennen met een scooter en dat is voor Ko Chang dus niet anders. Het eerste wat wij deden toen we aankwamen op dit eiland was dan ook het huren van een scooter. Helm op en gaan. Jungle zoeft aan ons voorbij, tussen de bomen en huisjes door zien we af en toe het strand en de mooie blauwe zee. We rijden door lokale dorpjes en toeven met onze scooter de bergen op en af. Af en toe komen we een exotisch hobbelpaadje tegen en wint onze nieuwsgierigheid het van ons verstand. Een scooter geeft vrijheid, vrijheid om alle watervallen van het eiland te bekijken en hier te zwemmen tussen de knabbelvisjes, het lokale vissersdorp op het meest zuidelijke puntje van het eiland te bezoeken en in één dag meerdere mooie stranden te bekijken. Heerlijk!

2. Bezoek de verschillende watervallen die Ko Chang rijk is 

Op Ko Chang zijn verschillende watervallen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Vooral met een scooter zijn deze watervallen makkelijk te bereiken, al moet je vaak nog wel een stuk wandelen en klimmen voordat je echt bij de waterval zelf bent. Watervallen die het waard zijn te bekijken zijn onder andere de Klong Plu, Klong Neung en Kongoi vlakbij Bang Bao. 


3. Geniet van het uitzicht bij het Mu Ko Chang National Park view point

Niet heel indrukwekkend, maar wel gewoon mooi en heel makkelijk te bereiken. Vanaf hier heb je uitzicht op de zee en verschillende kleine eilandjes. 

4. Bekijk alle stranden van het eiland 

Wanneer ik op een eiland ben ga ik graag opzoek naar het mooiste strand en met een scooter is dit weer perfect te doen in één dag. Ko Chang kent verschillende stranden en welke het mooist is blijft natuurlijk iets persoonlijks. De mooie zandstranden liggen aan de westkust van het eiland, zoals White Sand Beach, Lonely Beach en Klong Prao. Aan de oostkust is het een stuk rustiger en zijn er nauwelijks resorts te vinden. Hier zijn dan ook niet echt zandstranden, maar je vindt aan deze kant van het eiland meer rotskusten en mangrove, waarop je een mooi uitzicht hebt vanaf Salakkok.5. Ga een nachtje stappen en dans met de locals

Ja, dit dus. De locals vinden het geweldig om met je te dansen. 

6. Huur een kajak of kano en verken de zee op een actieve manier

Zin om iets actiefs te doen, maar dan wel in en op de zee? Er zijn veel plekken en mogelijkheden om rondom Ko Chang te kajakken. Ook kun je één van de omringende kleine eilandjes bezoeken of langs de mangrove bossen varen. Er zijn ook mogelijkheden om meerdaagse kanotochten te doen waarbij je slaapt op een onbewoond eilandje. 

7. Breng een bezoekje aan Bang Bao, een lokaal vissersdorpje

Wij kwamen hier eigenlijk bij toeval terecht, terwijl we probeerden het hele eiland rond te gaan op onze scooters. We kwamen uiteindelijk vast te zitten omdat er opeens een vrij brede rivier op ons pad verscheen. We hebben nog één van onze scooters door de rivier geduwd om één iemand de andere kant te laten verkennen, maar de rest van de weg was erg slecht begaanbaar en daarom moesten we omkeren. We reden daarna verder in zuidelijke richting en kwamen aan bij dit dorpje. Erg mooi om te zien, allemaal traditionele houten huisjes op het water. Zeker een bezoekje waard als je eens een traditioneel Thais vissersdorp wilt zien.8. Ga snorkelen of duiken in het Marine Park Ko Chang 

Rondom Ko Chang ligt een marinepark, bestaande uit verschillende eilanden en natuurlijk de zee. In dit park kun je prachtig snorkelen en duiken. Vooral het zuidelijkste puntje van Ko Chang is een populaire duikbestemming, omdat hier gezonken oorlogsschepen liggen. Ook de verschillende omliggende eilandjes hebben erg mooie snorkellocaties. Ik vind snorkelen altijd heerlijk, een hele onderwaterwereld gaat er dan opeens voor je open. En dan maar opzoek naar de mooiste visjes en koraal. 

9. Plof op een strandstoel, pak een goed boek en een biertje en doe een dag even helemaal niks

Gewoon even chillen en bijkomen van de reis. Lekker in het zonnetje, uitzicht op de zee, wind door je haren. Heerlijk. 

Share