zondag 8 maart 2015

Tagged Under: , , , , , , , ,

Reisplannen voor 2015

Photo Credit: marcgregor via Compfight cc
Afgelopen december schreef ik een artikel over de reizen die ik maakte in 2014. Midden-Amerika - met haar prachtige Guatamala, Belize, Nicaragua, Costa Rica en Panama - werd afgelopen jaar uitgebreid verkend en ook ging ik met mijn moeder een week naar Lanzarote, waar we het hele eiland ontdekten met onze huurauto. Toen was het opeens 2015 en hadden we eigenlijk, op een hele vette reis naar Aruba na, niet veel op de planning staan qua reizen en was het ook niet zeker of we wel op een verre reis zouden kunnen dit jaar. Balen, want ik doe niets liever natuurlijk. Deze verstandige instelling tegenover een verre reis in de zomer veranderde in de loop van februari echter in een wat meer 'yolo' instelling en al snel werd er gefantaseerd over nieuwe, verre bestemmingen. Niet veel later waren hele vette vliegtickets ook daadwerkelijk geboekt - lang leve duo - en nu kan de voorpret weer beginnen. Benieuwd wat er tot nu toe op de planning staat voor 2015?

Portugal

Al een paar jaar gaan mijn ouders, broertje en zusje in de meivakantie naar Portugal. Steeds kon ik niet mee door verplichtingen van mijn studie, maar dit jaar leek het er op dat ik die week niets vast had staan. Mijn familie had hun vliegtickets al geboekt, dus na een snelle dubbel check van mijn agenda besloten we snel voor mij ook nog een vliegticket te boeken, zodat ik nog in hetzelfde vliegtuig zou zitten. Lijkt me heerlijk, zo'n weekje Portugal. En nu kan ik alles eens met eigen ogen zien. Zin in!

Aruba

In december won ik met het Aruba Bloggers Event een reis naar Aruba. Ik moest mezelf echt even knijpen, want dat is geen kleine prijs natuurlijk. Het is nog niet helemaal zeker wanneer we precies gaan, maar waarschijnlijk ergens in het najaar. Ik kan in ieder geval niet wachten om dit mooie eiland te verkennen. 

Photo Credit: TRIM | Photography via Compfight cc


Tanzania

Anderhalve week geleden deden we het gewoon: we boekten quasi spontaan hele gave combitickets naar onder andere Tanzania. Wow! Ik wil al heel lang een keer naar Afrika, dus ik vind het helemaal fantastisch! Vanaf nu kan de voorpret voor een verre reis dus weer beginnen en omdat ik deze keer wat beter voorbereid wil zijn dan normaal (lees: normaal gaan we vaak maar gewoon en zien we daar wel) ga ik denk ik maar eens op zoek naar een goede reisgids. Lekker lezen over Afrika tussen het studeren door... Sounds pretty good to me. 

Zanzibar

Als je naar Tanzania gaat kun je Zanzibar natuurlijk niet overslaan. Al helemaal niet als je zo'n liefhebber bent van tropische stranden als ik. Ik zie mezelf al helemaal rondhuppelen over dat prachtige witte strand, een beetje snorkelen, lekkere drankjes drinken, schelpjes zoeken... Het mag van mij al wel zomer zijn, hoor!

Photo Credit: gergantibus via Compfight cc


De Seychellen 

En het mooie van deze combiticket is de stop op de Seychellen. Ultieme droombestemming natuurlijk als het aankomt op zon, zee, strand en niet iets waar je normaal als student en budget backpacker snel naartoe zou gaan. Dus heel gaaf dat we dit zo op deze manier kunnen combineren! We moesten wel even slikken toen we de accommodatieprijzen zagen op deze eilandengroep, maar gelukkig hebben we op airbnb al wat betaalbare adresjes gevonden. Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar deze zogenaamde 'honeymoon' bestemming, maar het ziet er veel belovend uit!

Project 'ontdek België' (en een klein beetje Frankrijk)

België heeft onwijs veel mooie steden en met Gent als nieuwe woonplaats hebben we een redelijk centrale uitvalsbasis om veel van deze steden te bezoeken. Zowel Antwerpen, Brugge, Oostende, Brussel en Lille (deze stad ligt dan wel in Frankrijk) liggen op minder dan een uurtje rijden. Uitgelezen kans toch om al deze steden eens goed te gaan verkennen? Dat is in ieder geval wel ons plan voor komend jaar! Als iemand nog tips heeft voor leuke steden in België dan hoor ik dit dan ook graag! 


Photo Credit: twiga_swala via Compfight ccAls ik dit lijstje zelf teruglees besef ik me wat voor een bofkont ik ben dat ik dit jaar weer naar zulke mooie plekken ga. Ik knijp nog even in mijn eigen arm, want het besef is er nog niet helemaal dat we weer zulke mooie reizen gaan maken. Het aftellen is bij deze in ieder geval begonnen, can't wait!

Tips over één van bovenstaande bestemmingen zijn natuurlijk heel welkom! Dus heb jij tips? Shout it out in de comments! Ik ben je dankbaar! En natuurlijk nog leuker... Wat zijn jouw reisplannen voor 2015?
Share