zaterdag 2 mei 2015

Tagged Under: , , , , , , , , ,

Citytrip wishlist #1

Photo Credit: Andrew E. Larsen via Compfight cc
In een paar dagen een nieuwe stad, land en cultuur leren kennen en heerlijk ronddwalen door het onbekende. Ik vind citytrips geweldig en wat mij betreft is dit de perfecte manier om even kort op vakantie te gaan. Lekker eten, gezellige terrasjes, rijke geschiedenis en vaak de mooiste oude gebouwen en architectuur. Er zijn zoveel prachtige steden om te bezoeken, zowel dichtbij als verder weg. Ook ik heb nog zoveel te ontdekken en daarom deel ik vandaag een paar van de steden die nog op mijn citytrip wishlist staan. 

1. Istanbul

Istanbul wordt ook wel eens de brug tussen Europa en Azië genoemd. De zeestraat - De Bosporus - deelt deze stad namelijk in tweeën: aan de ene kant het Europese deel en aan de andere kant het Aziatische. Hierdoor is zowel de Aziatische als de Europese cultuur terug te vinden in deze stad. Prachtig. Verder staat Istanbul bekend om haar monumenten, moskeeën, het Topkapipaleis, de Bosporus, de kerken en paleizen en nog zo veel meer. Ook kan ik nu al uitkijken naar het slenteren door de grote overdekte markt, de Grote Bazaar. De sfeer in Instanbul lijkt mij magisch en deze stad lijkt zoveel te bieden te hebben. 

Photo Credit: Rafy Sugiri via Compfight cc

2. Boedapest

Sinds vrienden van ons afgelopen zomer in Boedapest zijn geweest staat deze stad hoog op ons lijstje. Het moet hier prachtig zijn met waar je ook kijkt de mooiste gebouwen en indrukwekkende architectuur. De Donau splitst deze stad in twee: aan de ene kant Obuda en Boeda, gekenmerkt door heuvels, rust en natuur en aan de andere kant Pest, het levendige en dynamische deel. Verder wordt Istanbul gekenmerkt door prachtige bruggen, oude gebouwen en thermale baden en ook is deze stad natuurlijk bekend door het grote festival Sziget dat hier elk jaar gehouden wordt. 


3. Brugge

Deze stad ligt op zo'n 45 minuten rijden van onze huidige woonplaats Gent. Uitgelezen kans dus om Brugge eens te bezoeken en dat gaan we ook zeker doen als we een keer een mooie dag vrij hebben. De historische binnenstad van Brugge staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco en deze binnenstad is dan ook een verzameling van oude straatjes, gevels, huizen en prachtige grachten. Het moet vast heerlijk zijn om hier één of meerdere dagen doorheen te slenteren.

Photo Credit: twiga_swala via Compfight cc


Welke steden staan op jouw citytrip wishlist? 

Share