donderdag 14 mei 2015

Tagged Under: , , ,

Mijn 10 travel confessionsGeïnspireerd door de '10 food confessions tag' van gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl leek het mij leuk om 10 travel confessions met jullie te delen. Neem de tag gerust over, het zou leuk zijn als je hierbij een linkje plaatst naar mijn blog. ;) 

1. Ik ben eigenlijk veel te arm om te reizen. 

Ik trap af met mijn grootste confession. Eigenlijk zijn al mijn reizen gesponsord door IB-groep, haha. Ik studeer namelijk nog gewoon en daarom zorg ik ervoor dat ik door het jaar heen niet tot nauwelijks hoef te lenen en daardoor leef ik dus heel zuinig. Hierdoor sta ik mezelf toe om voor een grote reis in mijn zomervakantie wat geld te lenen. Nu heb ik nog tijd voor langere, verre reizen en word ik niet belemmerd door een vaste baan en/of kinderen. Eigenlijk vind ik het juist zonde om daar níet gebruik van te maken. De wereld ontdekken is voor mij het mooiste wat er is en op deze manier heb ik al zoveel mooie reizen kunnen maken.

2. Ik heb een beetje vliegangst. 

Ondanks dat ik vaak vlieg blijf ik het een beetje eng vinden. Vooral het opstijgen, dan ben ik bang dat er iets mis gaat en we weer terugvallen naar beneden. Ik vind het vooral eng als ik niet naar buiten kan kijken om te zien of alles nog wel goed gaat. Als er tijdens het vliegen iets verandert, bijvoorbeeld opeens een raar geluid of als de motoren minder geluid maken, dan word ik ook een beetje zenuwachtig. Ik kijk dan altijd maar naar de stewards en stewardessen, zolang zij rondlopen alsof alles normaal is ga ik er maar vanuit dat het goed is. ;)

3. Ik maak vrienden met straathonden en -katten en koop eten voor ze. 

Tja, ik studeer niet voor niets diergeneeskunde blijkbaar. Ik ben gek op dieren en word dan ook altijd vrienden met alles wat rondloopt en puppy's en kittens zijn al helemaal niet veilig. Ondanks dat ik weet dat er een kans is dat deze dieren besmet zijn met rabiës kan ik het vaak toch niet laten. Ben dan wel voorzichtig hoor, ik zorg ervoor dat ze niet likken en krabbelen (ik wil binnenkort ook graag de inentingen tegen rabiës halen, die komen sowieso ook van pas als ik in het buitenland wil gaan werken/helpen als dierenarts). Soms heb je van die vaste straathonden die je wat vaker tegenkomt en daar koop ik dan wel eens wat lekkers voor. Ik sta dan echt bij een kraampje te twijfelen wat ik moet kiezen: 'wat zal 'ie lekker vinden Len? Deze kip spies of zou 'ie meer van rundvlees houden?'.

4. Ik ben enorm bang voor spinnen, maar tropische bestemmingen zijn mijn favoriet. 

Dit is gelijk een diergeneeskunde student confession, haha. Ik haat spinnen. Die vieze, lange poten. Op één of andere manier ben ik altijd bang dat ze óp mij dan opeens helemaal uit elkaar vallen en verminkt met 4 poten verder over me heen kruipen. Gatver. Op Bali hebben we een keer uren 's nachts rondgelopen op zoek naar een hostel (na een vliegreis van 20 uur nota bene) en toen we eindelijk een kamer hadden gevonden én uitgeteld in bed lagen werden we opgeschrikt door een bizar grote schaduw van - jawel - een gigantische, harige, handformaat spin. En die begon door mijn gegil ook nog eens panisch over het plafond te rennen. Drama. Sindsdien check is als een malloot alle hoeken van onze kamer op de aanwezigheid van spinnen, en nogmaals voor het slapen gaan. Voor kakkerlakken of andere insecten ben ik dan weer helemaal niet bang. 

5. Ik ben een immense chaoot en mijn vriend is dan ook altijd bewaker van allebei onze paspoorten, de belangrijke pasjes en het geld. 

Ik raak altijd van alles kwijt, of ik vergeet waar ik het heb neergelegd of ingestopt. Ik ben enorm vaak mijn sleutels kwijt en doe heel veel dingen onbewust, waardoor ik achteraf niet meer weet of ik de deur wel of niet op slot heb gedaan of waar ik iets heb gelaten. Daarom bewaakt Len de belangrijke spullen, omdat ze bij mij net een stukje minder veilig zijn.

6. Ik ben gek op de zon en ga dan stiekem ook het liefst naar warme bestemmingen. 

Er staan ook nog genoeg minder zonnige en warme landen op mijn bucketlist, maar de zonnige, warme bestemmingen krijgen toch altijd weer voorrang. Mijn batterij werkt op zonne-energie en ik kan intens genieten van lekker weer. De winter is niet mijn ding en ik hou absoluut niet van kou. Ik heb het ook heel snel koud en word dan heel moeilijk weer warm. Tja, het klimaat en de temperatuur in een land zijn voor mij toch een doorslaggevende factoren.

7. Ik heb meer van de wereld gezien buiten Europa dan van Europa zelf. 

Tja, voor mijn gevoel kan ik 'later' (bv. met kinderen of weinig vakantiedagen) makkelijker Europa ontdekken dan de verdere landen. Daarom benut ik mijn lange zomervakanties op dit moment graag voor mooie verre reizen.

8. Ik ben meestal totaal onvoorbereid, zowel qua route als uitrusting. Ik bezit ook maar twee reisboeken. 

Vaak boeken wij vliegtickets, stappen in het vliegtuig en zien wel wat er gebeurt als we aankomen. Tijdens onze eerste reizen boekten we niet eens een eerste overnachting, maar sinds we (zie hoger) een keer uren 's nachts hebben moeten zoeken naar een hostel en dat na een vliegreis van meer dan 20 uur, hebben we ons voorgenomen om voortaan in ieder geval de eerste overnachting te bieden. Wij houden ervan om niet vast te zitten aan een gepland schema en zijn graag vrij om ergens langer of korter te blijven dan gepland. Ter plekke krijg je vaak de beste tips over gave plekken en routes en daar houden wij graag ruimte voor vrij. Wij hebben ook maar twee reisboeken en deze gebruikten we eigenlijk nauwelijks, wij zijn gewoon niet van die mensen die alles van te voren al doorlezen en uitstippelen. Deze zomer willen we Tanzania wel iets beter voorbereiden dan normaal, dus misschien dat we binnenkort wel ons derde reisboek aanschaffen. Wie weet... ;) 

9.  Ik houd totaal niet van bizar voedsel, zoals insecten, koeienogen en schapenkoppen. 

Op reis kom je soms de gekste dingen tegen, en ondanks dat we er van houden lekkere lokale gerechten te eten, hou ik totaal niet van absurd voedsel. Denk hierbij aan schapenkoppen, insecten met pootjes die open knappen als je er op bijt, koeienogen, ingewanden, enzovoort. Len is hier beter in en die eet nog wel eens een krekeltje of sprinkhaan. Gekste wat ik heb gegeten? Een hapje schorpioen. 

10. Ik pak mijn tas pas op het aller laatste moment in. 

Om één of andere reden haat ik inpakken. Ik stel het uit en doe het pas op het áller laatste moment, als ik wel móet. Misschien komt 't omdat ik zo chaotisch ben en het niet nodig vind om alles van te voren perfect klaar te hebben staan. Ik ben nog nooit iets belangrijks vergeten, dus op zich werkt het prima, haha.

Dit waren 10 van mijn travel confessions, ik moet zeggen dat ik er nog wel meer heb, haha. Misschien maak ik nog wel een tweede deel. Wat zijn jouw travel confessions? Neem deze tag gerust over! Het zou leuk zijn als je hierbij een linkje plaatst naar mijn blog. Share