vrijdag 25 september 2015

Tagged Under: , , , , ,

Travel diary | Heenreis naar TanzaniaNormaal gesproken deel ik op mijn blog bijna alleen foto's gemaakt met mijn goede camera op een bestemming. Voor de verandering leek het mij wel leuk om eens wat foto's te delen van de reisdagen zelf. Want die horen er natuurlijk ook gewoon bij. Dit zijn vaak geen foto's die een heel fotopost waard zijn, maar wel leuk genoeg zijn om te verwerken in een paar collages. Dus hierbij een eerste travel diary van onze heenreis naar Tanzania. 
We vertrokken op een maandagochtend, rond een uur of 6, en pas woensdagavond kwamen we aan op Zanzibar. We waren dus behoorlijk lang onderweg, wat vooral kwam doordat we een stop-over van één dag hadden op de Seychellen. Benieuwd naar onze reis? Kijk dan mee!


1. Uitzicht vanuit het vliegtuig! Ons eerste vliegtuig vertrekt vanuit Amsterdam. Rond 6 uur 's ochtends stappen we daarom in de auto en brengt mijn broertje ons naar Schiphol. Op het vliegveld aangekomen blijkt het allemaal enorm lang te duren bij het inleveren van de bagage, waardoor we uiteindelijk nog naar onze gate moeten rennen ook. En dat terwijl we ruim op tijd op het vliegveld waren. Gelukkig zijn we nog wel op tijd en vliegen we rond half 11 naar Londen. 
2&3. Londen van bovenaf! Hier stappen we over op onze vlucht naar Abu Dabhi en dit keer vliegen we met een A380 (dubbeldekker). Vet! 
4. De hele vliegreis kijken we lekker filmpjes, totdat we bijna gaan landen... Want dan wordt het spannend. We hebben namelijk maar 1 uur overstaptijd tot onze volgende vlucht naar de Seychellen. Er zitten meer mensen in ons vliegtuig die ook die volgende vlucht moeten hebben en iedereen is een beetje onrustig en bang dat we het vliegtuig zullen missen. De stewards en stewardessen zijn er echter van overtuigd dat we de vlucht wel gaan halen, omdat ze op ons zullen wachten. Nou, mooi niet dus. Terwijl het vliegtuig nog niet eens is vertrokken wordt ons hoopvolle sprintje naar de gate al onderbroken en worden we naar een transferbalie gebracht... We krijgen tickets voor de volgende vlucht, zo'n 6 uur later. Niet heel fijn, maar er wordt wel netjes een hotel voor ons geregeld.


1&2. Nadat we zo'n 3 uur op onze hotelkamer hebben kunnen doorbrengen wordt het tijd voor onze vlucht van Abu Dhabi naar de Seychellen. Tot onze grote vreugde gaat ons ticket raar piepen bij het scannen tijdens het boarden... We zijn geupgrate naar business class! Gaaf!
3. En ook al is het heel vroeg in de ochtend, we slaan deze champagne niet af hoor. ;) Hele toffe ervaring om eens business class gevlogen te hebben!
4. De Seychellen komen eindelijk in zicht! Mooi hè? 

1&2. Nogmaals de Seychellen van bovenaf. Echt prachtig!
3. Het vliegveld van het hoofdeiland Mahe. Ik vind de bergen op dit eiland zo mooi!
4. Het uitzicht vanaf het balkonnetje van onze kamer die we hebben gehuurd via Airbnb. We hebben namelijk een stop-over van één dag op de Seychellen. We zouden eigenlijk 's ochtends vroeg aankomen, zodat we nog een hele dag zouden hebben, maar omdat we onze aansluiting misten hebben we enkel nog het eind van de middag en avond. Niet heel erg, omdat we onze reis nog gaan afsluiten met 5 hele dagen op de Seychellen. 


Ondanks dat we heel moe zijn van de reis besluiten we er toch nog even op uit te gaan. We springen op een lokale bus en laten ons afzetten bij één van de vele strandjes die Mahe rijk is. Mooi hè? We kijken onze ogen uit en verbazen ons over de rust op dit strand. Er zijn nauwelijks toeristen. 

De volgende ochtend vliegen we door naar Tanzania en zo bereiken we woensdagavond eindelijk onze eind en tevens begin bestemming: Zanzibar! 

Zijn jullie ook wel eens meerdere dagen onderweg geweest naar jullie bestemming? 
Share